Sidevisninger forrige uke

mandag 26. mars 2012

Litt fra Bangkok + Ubud


Bangkok = ShoppingJ


De fire dagene vi tilbrakte i Bangkok gikk for det meste i shopping på de gigantiske kjøpesentrene de hadde i byen. Det ble shoppet så mye at jeg ble nødt til å sende hjem hele 8 kg til NorgeJ Ops!:)

Ellers besøkte vi et nonnekloster som ble et meget spesielt møte. Der fikk vi forelesning av Thailands eneste ordinerte nonne.

Fikk også feiret Salvesen sin bursdag med middag på Hardrock der vi til og med fikk med oss en livekonsert. Avslutningsmiddagen spiste vi på skikkelig norsk måte med kjøttkaker og koldtbord med masse godsakerJJ

Nå er vi ankommet Ubud på Bali. Dette er en innenlands by, der vi bor i små hytter i et koselig strøk. I går var vi på rundtur der vi dro nord for Bali. Besøkte tre templer og en kaffe plantasje der de lager verdens mest eksklusive kaffe.
På onsdag drar vi videre til Kuta som er en by som ligger langs kysten. Ser veldig frem til noen late dager på stranden igjenJ


Meg og Nilsen har kjøpt kaffe til 300.000 rupia:)
Kaffe smaking:)
Matpakkestopp på rundturen vår:)
Vi får servert frokost hver dag på terrassen. Luksus:)



lørdag 17. mars 2012

Fantastiske Ciang Mai:):)

Vi ankom Ciang Mai lørdag kveld etter to flyturer. Her har vi nå vært i 7 hele dager. Har bodd på et koselig hotell som til og med har et lite svømmebasseng J Her har jeg bodd sammen med skjønne May Helen, noe som har vært helt tipp toppJJ

Tirsdag var vi i elefant park. Dagen startet med å sitte på flåte rennende nedover en lang elv. Spesiell opplevelseJ  Deretter fikk vi se parkens elefanter som inntok et skikkelig buffé måltid bestående av melon, ananas, og andre grønne godsaker. Etter middagsmaten tok elefantene seg et velfortjent bad samt at de hadde et utrolig bra show for oss. Der fikk vi se elefanter som spilte fotball, danset, gikk på rekke hale i hale og ikke minst elefanter som malte flotte malerier. Hver og en elefant hadde sin spesialitet. En av elefantene tegnet fjell og elefanter, den andre trær og den siste fugler undertegnet med sin egen underskrift og ordene I love you på arketJ Jeg måtte selvsagt kjøpe et maleri som et minne om disse fantastiske elefantene. Til slutt fikk vi ri på disse enorme dyrene der vi satt i seter. Føltes ut som om vi vandret midt i jungelen. En skikkelig gøy opplevelseJJ

Meg, Salvis og May Helen klare for flåte tur. Sjekk de stiilige hattene:)
Gjengen på flåten:)

Elefanten Suda som tegner et fantastisk maleri:)
Og her er resultatet:) Imponert eller??
Meg og Christine på tur i jungelen ridende på elefant:)
Her kommer vi ridende:):)


I dag lørdag har jeg vært på kokkekurs der jeg har laget hele 5 thailandske retter. Skikkelig artig for en mat og helse lærerJ Under kan dere se bilder av resultatet:) 
Her er gjengen klar for matlaging:)
Handler dagens ingredienser på marked:)
Chriken in Coconut milk:)
Stor koooser meg på kjøkkenet:) 
Fried Noodle Thai Style:)                   
Igår var vi på dragshow i byen:) Utrolig morsomt:)
Torsdag våknet jeg opp skikkelig nervøs og skjelven. Dagen var nemlig kommet for min største frykt på turen, nemlig tigerparken, Tiger Kingdom. Planen var å gå inn til de minste og prøve meg på den største tigeren. Men når jeg først kom frem ble jeg tilbudt en pakke der en måtte gå inn i 5 forskjellige bur til tigre på 2, 4, 5, 12, og 18. måneder. Her fikk jeg med en egen fotograf som var med meg hele veien. Må bare minne der alle om at disse tigrene ikke er bundet til noen form for lenker, og en går inn til dyrene på helt egen risiko!


Meg og Åse klare for å gå inn til tigrene. Litt småå nervøse...
                                             

2 måneder gammel tiger:) 
Meg og lille tiger puus:)

Her er den tøffe gjengen som gikk sammen inn i burene til tigrene:)
Her er hele gruppen samlet sammen med en 12 måneder gammel tiger:)
Slapper av sammen med en 5 måneder gammel tiger:)
Her med tigergutt på 18 måneder:) 
Ellers har jeg brukt dagene meget fornuftig her i Ciang Mai. Har fått meg skreddersydd kjole. Helt enkel med v- hals som går ned til knærne og flettete stropper i en fiiin lilla fargeJ Har også fått tegnet Tuva i et portrett som jeg er meget godt fornøyd med. Ellers gjort gode innkjøp på night marked som de har hver dag i byen (se de bildene under).

Meg og Christine på nattmarked:)

Prøver morgenkåper:)

Pannebånd prøving:)
Meg og May Helen leser kart:):)
Prøver våre nyye fiine skredderydde kjoler:)                                                
Skjønne Tuva moren tegnet av en meget dyktig kunstner:)

Nå skal vi ut på en irsk pub for å feire St. Patricks day.

Over og ut fra Ciang Mai. Neste stopp BankokJJJ

fredag 9. mars 2012

PHOM PEHN:)

Etter ca. 6 timers bussreise fra Siem Reap ankom vi hovedstaden Phom Pehn. Oppholdet har vært preget av besøk i Toul Sleng fengselet og Killing fields der Røde Khmer torturerte og henrettet mangfoldige uskyldige mennesker. Bare i Toul Sleng felgselet satt hele 16000 fengslet der bare 7 overlevde. Den siste gjenlevende fra fengselet var vi så heldig å få møte. Han overlevde kun fordi han hadde et talent for å male bilder. I fengselet malte han bilder av mennesker som ble torturert og portretter av lederne. Blant annet bilde av Pol Pott (se bilde) Han har selv skrevet en bok om sine opplevelser under oppholder i fengselet.  


Pol Pott som Bou Meng malte i fengselet. 

Kun 7 personer av totalt 16000 overlevde Toul S21 fengselet.

Her er jeg sammen med Bou Meng eneste gjenlevende. Jeg kjøpte boken hans.

Her kommer litt om hva som skjedde i Kambodsja gjennom årene 1975-1979. Røde Khmer tok over makten i Kambodsja fra 1975 med lederen Pol Pott. De startet med å jage befolkningen ut av byene og fengslet uskyldige mennesker. Spesielt gjaldt dette mennesker med høy utdanning som lærere og leger. Også munker og andre minoritetsgrupper var spesielt utsatt. I fengslene ble de fleste torturert og drept. Barna ble brukt som arbeidskraft der de måtte arbeide opp til 14-16 timer hver dag. Noen barn ble trent opp til drepe egne familiemedlemmer. Familiemedlemmer ble splittet, det var så å si ingen mat å få tak i og mange døde derfor av sult eller andre sykdommer.

Totalt ble 1.7 millioner mennesker drept gjennom disse tre årene. Av Kambodsjas befolkning tilsvarer dette ¼ av befolkningen. 

Vi var også så heldige å få besøke FN domstolen her i Kambodsja, der vi fikk møte den norske pressetalsmannen Lars Jørgen Olsen. Her pågår rettsaken mot Røde Khmers ledere. 5 personer er arrestert for folkemordet, der en av disse fikk dommen sin  i år som er livstid i fengsel. 3 av mennene blir fremdeles avhørt og har ikke fått noen dom ennå. Den eneste kvinnen som er arrestert har Alzheimers og myndighetene har ennå ikke bestemt seg for om hun skal dømmes. Vi fikk både se selve rettsalen og stedet hvor de 5 lederne sitter varetektsfengslet.  Skikkelig spennende!

Lars Jørgen Olsen gir oss informasjon om rettsaken.

Bak disse murene sitter de 5 lederne som er varetektsfengslet.
I dag, fredag har vi vært på sightseeing på kongepalasset hvor nåværende konge Sihamoni bor. Et vanvittig stort områdeJ




Palasset by night:)
Imorgen drar vi videre til Thailand og Chiang Mai, der vi skal være i 7 dager:)





mandag 5. mars 2012

SIEM REAP- KAMBODSJA:)

Da var turen kommet til  Kambodsja og Siem Riep. Her har vi nå vært i hele 3 dager. Har bodd på et greit gjestehus like i nærheten av sentrum i byen.

Første dagen ble brukt til Angor Vat museum samt shopping på de mange markedene de har i denne byen. Fikk blant annet nyte godt av en times nakke, rygg, fot og hode masasje for bare 30 norske kronerJJ


Her har vi hele gjengen som får herlig massasje:)
 I går, søndag var vi på tur for å kikke på den flytende landsbyen. Her bor befolkningen i små skur langs hele elven. Var veldig fattigslig med barn som kom padlende i baljer og små båter for å tigge penger. Mange av barna hadde slanger rundt halsen for å få turister til å betale for å ta bilde av slangene. Helt grusomt å se..
Her ser dere barna med slanger rundt halsen som kom å tigget penger...
Vi gikk i land på en av stedene de solgte diverse varer.
Her ser dere noen av husene langs elven.

I dag, mandag var vi oppe 05.00 for å kikke på soloppgangen ved tempel anlegget Angor Vat. Her fikk vi se en helt nyydelig soloppgangJ  Ankor Wat er et enormt tempel anlegg som står på  UNESCOs liste over verdens kulturarv. 


Meg og Christine ved Angor Vat tempelet
Her ved et av templene:)


Sjekk treet i bakgrunnen. Det var flust av slike trær inne på tempel områdene
Meg og Mari kjøpte en is til en liten skjønn jente som vi møtte på utenfor tempelet:)
Hun prøvde å selge oss armbånd. 
Sjekk det fantastiske maleriet jeg har kjøpt::) Har til og med kjøpt 4 til:):):) 

Nese mot nese:)



Imorgen drar vi videre til hovedstaden Phom Pehn der vi skal være i 4 hele dager:)